nedjelja, 10. travnja 2016.

SUPA OD PILEĆEG TEMELJCA

Inače moj omiljeni recept za supu koji sam dobile od svoje drage majke, izvrsne kuharice. I moja dječica je mnogo vole. Probajte i postat će i vaša omiljena.

Sastojci:

1 l pilećeg temeljca
1 karabatak
1 čitav crveni luk
1 karfiol
1 krompir  
1 mrkva 
1 paprika 
1 paradajz
1 kašičica vegete
1/2 kašičice crvene paprike
1 kašičica origana
1 kašičica peršuna
1 čehno bijelog luka
1/2 kašičice bibera
2 kašike terhane

Priprema:

Izliti pileći temeljac u šerpu, isparčati karabatak, staviti čitav crveni luk neizrezan, zatim isitniti karfiol, krompir, mrkvu i papriku isjeckati na kockice. Paradajz oguliti, isitniti i dodati u temeljac. Dodati isjeckano čehno bijelog luka. Ostaviti da se kuha na jakoj vatri. Pred kraj kuhanja dodati sve začine: vegetu, crvenu papriku, origano, peršun, biber. I naravno na kraju ide terhana nakon koje se supa kuha još 5-10 min. Nakon toga supa je gotova i spremna za serviranje i degustiranje. 

U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar