petak, 22. travnja 2016.

RIŽA I PILETINA

                 Ponekad je piletine preko glave :) Međutim, napraviti savršenu rižu a i piletinu je neprocjenjivo. ovo je moj recept i nadam se da će biti i vaš.


Sastojci:

4 batka
2 šolje riže
1 kašičica vegete
1/2 karija
prstohvat bibera
1 kašika masla
1/2 šolje vode
pileća voda

Priprema:

Skuhati batke u loncu. Rižu oprati, staviti u tepsiju, nasuti pileće vode i maslo i u zagrijanu rernu na 250°C. Izvaditi rižu dok nije popila svu vodu, staviti vegete, karija i pola šolje vode i promiješati. Batke marinirati vegetom, biberom i karijem i staviti na rižu a onda vratiti u rernu. Kad se piletina zarumeni isključiti rernu i vaš ručak je gotov. Bit ćete oduševljeni.


U slast!





Nema komentara:

Objavi komentar