nedjelja, 10. travnja 2016.

FILOVANE PAPRIKE

Ko ne voli filovane paprike!? A sad evo i recepta kako ih napraviti.

Sastojci:

1 kg paprika
voda

(fil)
1 kg faširanog junećeg mesa
1 šolja riže
2 izerendane mrkve
2 kašike peršuna
1 izerendani luk
1 kašičicu origana
2 čehna bijelog luka
1 kašika vegete
1 kašičiva crvene paprike
1 kašičica bibera

 (zaprška)
1 kašika masla
1 kašika brašna
1/2 kašike crvene paprike

Priprema:

Paprike očistiti, sve sastojke za filovanje sastaviti i izmiješati. Paprike filovati i redati u šerpu. Kad sve završimo nasuti vode toliko da potopite paprike. Platu zagrijati na najjaču temperaturu i kad paprike prokuhaju smanjiti i kuhati ih na laganoj srednjoj temperaturi. Pred kraj kuhanja napraviti zapršku tako što maslo topite, u njega dodate brašno i crvenu papriku i izmiješate nakon čega ga izlijete u šerpu s paprikama i promiješate. Ostaviti još 5 min. da kuhaju i paprike su gotove. 

U slast!



Nema komentara:

Objavi komentar