subota, 27. veljače 2016.

POGAČICE

Sastojci:
250g svježeg sira
200g maslaca
2 jaja
1 kašičica soli
400g brašna
Priprema:
Sir pomiješati s 1 jajetom, 1 žumancetom, dodati so, pa nasjeckan omekšan puter. Dodati brašno i umijesiti kompaktno testo. Brašno dodavati dio po dio, pa ako je suviše mehko dodati još brašna. Tijesto zaviti u foliju i ostaviti nekoliko sati u frižideru, a najbolje preko noći. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini na 7-8 milimetara i praviti oblike čašom  2-3cm debljine. Pošto ostanu krajevi oko pogačica, to ponovo premijesiti i istom metodom napraviti još pogačica. Truditi se da se sa tijestom što manje radi, jer postaje mekše.
Pogačice redati na pleh sa papirom za pečenje. Preostalo bjelance umutiti sa malo soli pa njime namazati pogačice. Po vrhu posuti kim ili crni susam. Ostaviti tako u plehu da još malo nadođu. a onda peći u rerni zagrijanoj na 200°C. Nakon par minuta pečenja smanjiti na 180°C i peći dok pogačice ne budu skroz rumene. Kad se ispeku, ostaviti da se malo ohlade i onda su spremne za degustaciju.
U slast!




četvrtak, 25. veljače 2016.

POHOVANA PILEĆA PRSA

Ako želite neki super recept kako spremiti pileća prsa, evo pokušajte na moj način. 



Potrebno vam je:

400 g pilećih prsa
200 g vrhnja za kuhanje
200 g mljevenih lješnjaka
2 jaja
začini po želji
maslinovo ulje



Priprema:

Pileća prsa filirati i marinirati u maslinovom ulju i začinima te uvaljati u jaje i mljevene lješnjake. Ulje zagrijati i onda ih pržiti. Dodati vrhnje za kuhanje i lagano dinstati da se sve sjedini. Servirajte i uživajte u ovom jelu. 

U slast!








ponedjeljak, 22. veljače 2016.

KIFLICE

Još jedan recept za ukusne kiflice. 

Sastojci:

550g brašna
20 g germe
200 g putera
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 ml mlijeka

Priprema:

Sve sastojke sjediniti, izmiješati i pustiti da tijesto nadođe. Nakon toga tijesto podijeliti na 16 loptica iste veličine i razviti a onda svaku podijeliti na 6 trokutića, zarolati i redati u pleh. Možete ih posuti susamom. Peći na 250°C dok ne dobiju zlatnu boju, a onda smanjiti na 150°C 15 minuta nakon čega ih vadite.

U slast!








petak, 19. veljače 2016.

KOKICE

Super ideja uz film! Najbolje grickalice koje ćete poželjeti. Ne znate kako ih spremiti? Evo prilike da naučite. Pratite video i saznajte.


U slast!